Friss hírek

Miért kezdjük el az Infrashape edzéseket már januárban? Hogyan figyeljünk az elektronikai eszközeinkre a költöztetés során?

Ha beírjuk a Google keresőjébe, hogy iPhone szerviz Budapest, akkor számtalan találatot ad a rendszer, döntő többségük azonban nem a hivatalos Apple márkabolt, hanem kisebb, márkafüggetlen szolgáltató. Mennyire bízhatunk meg ezekben a boltokban? Alkalmazottaik rendelkeznek-e ugyanazzal a szaktudással, mint a hivatalos iPhone szerviz munkatársai? Elveszik-e a garancia ha itt javíttatjuk a készüléket? Van-e árkülönbség a szolgáltatók között? A kérdések után, nézzük a válaszokat.

Szóval vihetjük-e iPhone Mini készülékünket egy jó referenciákkal rendelkező, de márkafüggetlen szervizbe, mint például a Corvin közben található Mobee? Amennyiben a munka gyorsasága és minősége kapcsán lennének kétségeink, azt gyorsan eloszlathatjuk: szakképzett, tapasztalt technikusok dolgoznak hosszú évek óta a cégnél, akik gyorsan és pontosan dolgoznak. Meglepetések sincsenek a javítások kapcsán, előzetesen tájékoztatnak a lehetőségekről és csak választásunk fényében fognak bele a javításba.

A tapasztalat azt mutatja, hogy rengeteg előnye van annak, ha egy szerviz nincs a gyári előírások és kötelezően követendő ügymenetek közé szorítva. Például egy akkumulátor vagy előlap csere sokkal bonyolultabban zajlik hivatalos keretek között, noha maga a szerelés pontosan ugyanúgy történik, jellemzően még a felhasznált alkatrészek is azonosak. Az csak növeli a tulajdonos szabadságát, hogy az árlista böngészése közben dönthet úgy, hogy költséghatékony módon nem gyári minőségű, hanem utángyártott alkatrész felhasználását kéri. Összességében is igaz, hogy a márkafüggetlen szervizek ugyanazon javítást alacsonyabb áron vállalják.

A független szolgáltatóknak egyetlen hatalmas hátrányuk van, ami mindig meg is fog maradni: a gyári garancia csak akkor marad érvényben, ha a készüléket hivatalos szervizben javíttatjuk. Ezért amíg él a gyári garancia, addig anyagilag jobban járunk az Apple szervizzel, de mihelyt az lejár, bátran menjünk máshova. Ki kell emelni azt is, hogy az elvégzett munkára és beépített alkatrészekre természetesen a márkafüggetlen szervizekben is éppúgy van jótállás, mint ha azt a hivatalos iPhone szerviz cserélte volna. Az eltérés tehát kizárólag a vadonatúj készülékek esetén áll fenn.