Friss hírek

Felkészíthető-e a műanyag redőny az időjárás változásokra? A búvárszivattyú és a szennyvíz szivattyú alkalmazása

Az örök klasszikus Chesterfield kanapé mellett más stílusú ülőgarnitúrák is elérhetőek a nappalikba. A moderrn lakberendezést rengetegképp értelmezhetjük. Ahány nappali, annyi kanapé és trend. Napjainkban a hagyományos kettő és három személyes bútorok mellett egyre nagyobb teret kap a sarok ülőgarnitúra.

Modern nappali, modern sarok ülőgarnitúra
Modern nappali, modern sarok ülőgarnitúra

A tavalyi évben a hosszú ideje nagy sikert arató letisztult, modern monokróm szövet színek mellett egyre több színes bársony és kordbársony anyagú sarok ülőgarnitúra kapott helyet. Ezek a bútorok legtöbbször nemcsak a napközbeni, de az éjszakai vendégvárást is megkönnyítik. Egy ágyazható sarokkanapé nagy segítség, azoknak, akik több mint egy délutánt töltenek vendégségben. A sarok ülőgarnitúra átalakításával éjszakára ideiglenes fekhelyként is operálhat.

A bársony és a hagyományosabb bőr vagy szövet mellett bátran választható fém is a kétszemélyes kanapé vagy az u alakú ülőgarnitúra tartóelemeként.

Az anyagok mellett. természetesen a színekkel is lehet kísérletezni, a 2022-es év színe a Pantone Color Institute szerint a Very Peri, amit az intézet igazgatója úgy jellemzett, hogy a kék árnyalat nyugalmát ötvözi a piros árnyalat energiájával.

A színek kiválasztásánál bátran lehet játszani a kontraszttal is. Kezdésként érdemes a kiegészítők esetében próbálkozni a nagyobb kontraszttal, minél nagyobb felületen kerül alkalmazásra a kontraszt, annál nagyobb magabiztosságra van szükség az alkalmazásához.

A kontraszt sokkal többet jelent a fekete és a fehér szín szembeállítása. Talán a legkönnyebben felismerhető kontraszt a világosabb és a sötétebb színek kontrasztja, a fekete és fehér páron kívül ugyanúgy kontraszt lehet egy nagyon halvány hideg kék és egy királykék között.

De nemcsak egy színárnyalaton belül létezik a kontraszt, színek között is megtaláljuk egymás komplementereit (kiegészítő- vagy kontrasztos) színeit, például a zöldet és a pirosat.

Végül pedig a színek hőmérsékletét is kontrasztba lehet állítani. Ezen a skálán léteznek hideg, meleg és neutrális színek. Hideg szín például a királykék, meleg pedig a napsárga, és ezen két szín párosítása kifejezetten harmonikus tud lenni.