Friss hírek

Miért kezdjük el az Infrashape edzéseket már januárban? Hogyan figyeljünk az elektronikai eszközeinkre a költöztetés során?

A kormánymű felújítás nem a leggyakoribb probléma az autókkal kapcsolatban, így viszonylag kevesen találkoznak vele és ismerik a terület buktatóit. Fontos azonban leszögezni, hogy különbség van kormánymű felújítás és kormánymű felújítás között. Mint oly sok más szolgáltatás esetében, ilyenkor is fontos, hogy pontosan járjuk körbe milyen felújítást kapunk a pénzünkért. A kormánymű feladata a kormánykerekek forgó mozgásának átalakítása, hogy a kerekek is elforduljanak. A kormánymű lehet szervo is, ami egy rásegítőszerkezettel kiegészített kormánymű.

Mikor lehet időszerű a kormánymű felújítás?
Mikor lehet időszerű a kormánymű felújítás?

A nyikorgó kormánymű az egyik leggyakrabban előforduló hiba, amikor vagy a kormányoszlop vezetőperselye száraz vagy a kormányrásegítő a hibás. De az sem ritka, hogy a szervószivattyúból folyt ki az olaj vagy elkopott a bordás szíj. Amennyiben a nyikorgó kormányműnek az elszakadt rásegítő az oka, az bármikor elszakadhat, rendkívül balesetveszélyes így közlekedni az autóval.

Előfordulhat az is, hogy gyenge a kormányban a szervó hatás, a hiba forrása az elszakadt ékszíjból is származhat, de a probléma oka lehet a szervoszivattyú kopása is. Bármi is legyen az ok, nem kerülhető el a mihamarabbi kormányszervó javítás, mivel gyenge szervoval közlekedni életveszélyes.

Szintén a kormánymű meghibásodását jelenti, amikor akad a kormánymű, mivel ez a gömbfejek, csapágyak kopásának, esetleg korrodáltságának a jele. A kormánymű akadása szintén olyan probléma, amikor nem érdemes közlekedni az autóval, hiszen fokozottan balesetveszélyes. Szerelés közben általában elegendő egy könnyű alkatrész csere.

Egy másik sok fejtörést okozó probléma az olaj szivárgása a kormányműből, aminek a hátterében legtöbbször a szimeringek elhasználódása szokott lenni, ennek egyik oka, hogy por vagy víz kerül a fémfelületre, a por kopást, a víz pedig korrodációt okoz rajta. Addig, ameddig nem tudjuk, hogy mekkora az okozott kár a kormányművön nem érdemes közlekedni a meghibásodott autóval.

Egy meghibásodás után alaposan felújított kormánymű csodákra képes, úgy fogjuk érezni, mintha a javítással egy teljesen új autót kaptunk volna, ezért érdemes minél hamarabb felkeresni egy közeli szervízt, ahol elvégzik a karbantartást.