Friss hírek

A kormánymű két fő típusa: a hidraulikus szervó és az EPS Miért hasznos a szúnyoghálós redőny?

Az áruszállítás során egyre fontosabb szempont a gyorsaság. Napjaink logisztikájában egyre nagyobb szerepet kapnak a furgonok, kisáruszállítók, amik jobban tudnak igazodni a piaci igényekhez. A logisztikában az egyik legnagyobb bővülés az e-kereskedelem területén ment végbe. Az online vásárlások jellemzője, hogy kevés tételből álló, aránylag kis csomagokat kell döntően házhoz szállítani. Azaz sok címre kell eljutni sok kis csomaggal. A megrendelők elvárása a gyorsaság is, hiszen ha az online vásárolt termék nem ér a vásárló elvárásainak megfelelő időpontban az általa megadott címre, könnyen elállhat a vásárlástól és kockázat nélkül visszaküldheti a rendelt terméket. Egyre nagyobb tehát az igény az olyan áruszállítókra, amik rugalmasan használhatóak városokban miközben a teherautóknál gyorsabban közlekedhetnek közúton. Méretük kevésbé lényeges, hiszen a nagy csomagok ritkák.

Nem csak a logisztikai szolgáltatóknak kell alkalmazkodni az e-kereskedelem igényeihez, de a logisztikusokat kiszolgálóknak is az így bekövetkező változásokhoz. Ha több a furgon és kisteher az utakon, akkor több ilyen gumira van szükség. Jogosan merül fel a kérdés, van-e érdemi különbség a hagyományos autógumi és a kisteher gumi között, hiszen méretük gyakran azonos? A válasz az, hogy van. Minden autógumi meghatározott sebességgel és meghatározott terhelhetőséggel rendelkezik. A teherautó gumiknál a terhelhetőség a fontosabb, a személyautóknál a sebesség. A kisteher a kettőt ötvözi: gyorsabb haladást kell elérnie, mint a teherautóknak, ugyanakkor mindezt nagyobb sebesség mellett. Gyakorlatilag az extra terhelhetőséggel bíró autógumik lehetnek kisteher gumik. Ugyanilyen gumik használata lehet praktikus például lakóautók esetében is.

A kisáruszállítók a személyautóknál jóval intenzívebb igénybevételnek vannak kitéve. Azaz a fenti sebesség és terhelhetőség pároson kívül nagyon fontos szempont az élettartam és az ár. Kisteher gumikból is léteznek nyári és téli kivitelek, sőt akár terepes változat is – igaz ez utóbbi nem a fent vázolt használat során jellemző.

Az online kereskedelem jelentőségét mutatja, hogy a kisteherautók gumijainak legnagyobb választékát szintén a világhálón működő webáruházakban találjuk. Azért, hogy erről meggyőződhessünk elég ellátogatni a TutiGumi weboldalára.