Friss hírek

Miért kezdjük el az Infrashape edzéseket már januárban? Hogyan figyeljünk az elektronikai eszközeinkre a költöztetés során?

Kevésbé gyakori, de nagyon bosszantó élősködő a lakásban az ágyi poloska. Mielőtt azonban ágyi poloska irtás után kezdenénk kutatni, érdemes néhány szót ejteni arról, pontosan hogyan is lehet felismerni a fertőzést.

Hogyan ismerjük fel és mi az ágyi poloska irtás menete?

Az ágyi poloskára utaló jel lehet, amikor látszólag ok nélkül csípéseket fedezünk fel a bőrünkön, ha a csípések nem múlnak el, sőt egyre több lesz belőlük, illetve más poloskára utaló jelekkel is társulnak, akkor sajnos engedély nélkül az ágyban tartózkodó élőlényekről kell beszélni. Fontos megjegyezni, hogy mindenki másként reagál a csípésükre, vannak akiknél intenzív panaszok jelentkeznek (erős viszketés), mások pedig lehet, hogy semmilyen tüntetet sem észlelnek.

Amikor a bőrünkön megjelenő csípések mellé a matracon vérpöttyök is megjelennek és ezek mellé még az ágykereten is találunk fekete pöttyöket, amik az ágyi poloska ürülékei, akkor sajnos biztosan nem kívánt behatolókról beszélünk. Az ágyi poloskák 6-12 hónapig élnek és a legtöbbször természetes úton halnak meg, viszont táplálék nélkül is könnyedén képesek túlélni.

Az ágyi poloska irtás akár már a probléma beazonosítással is kezdődhet, hiszen a szakértők legtöbbször már abban is tudnak segíteni, hogy felismerjék, valóban ágyi poloskával van-e dolgunk. Az ágyi poloska kizárólag az ember fekhelyében vagy annak közelében élősködik, így a poloska kiirtása ennek a területnek az átvizsgálásával indul. Az ágyi poloska irtás kártevőirtás menete egy rovarirtó koncentrátumot kikeverésével kezdődik, amit kifújnak az ágyra és a környékére.

A túlzsúfolt, nehezen kezelhető helyeknél a felületek helyett, a légtérbe juttatják közvetlenül a rovarölő szert, mely a legapróbb zugokból is kiöli a megbuvó ágyi poloskát. Ezt más néven ködölésnek vagy füstölésnek nevezzük, de a közbeszéd tévesen gázosításnak nevezi. A patkányirtás során is bevett eljárás lehet.

Poloskairtást követően tilos a rovarölővel kezelt felületeket takarítani. A beavatkozás utáni időszakban megfigyelhető a rovar jelenléte és a csípések is, mivel álatlában 2-5 naponta jönnek elő a résekből, a búvóhelyekről és vért szívnak. Sajnos, ez teljesen normális és az ismtélő irtás (mely az első irtást követő 3. hétre történik) idejéig ezzel számolni kell. A második irtást követő 2 héten belül, amennyiben rovar jelenléte tapasztalható, akkor az irtás valamilyen okból kifolyólag sikertelen volt, így ismételni kell. Ha valóban megnyugtató eredményt szeretnénk elérni például a darázsirtás területén, akkor házilag semmiképp sem érdemes kísérleteznünk.