Friss hírek

Felkészíthető-e a műanyag redőny az időjárás változásokra? A búvárszivattyú és a szennyvíz szivattyú alkalmazása

Zanzibár utazás tekintetében egy idilli, tengerparti nyaralás helyszíne is lehet. Mielőtt belevetnénk magunkat Zanzibár utazás foglalásába, a repjegy és hotel szolgáltatás keresésében érdemes tájékozódni a beutazás feltételeiről is.

Zanzibár utazás szempontjából igényel orvosi előkészületeket. Mindenképp kérjünk egészségügyi szakembertől, és gondoskodjunk arról, hogy megkapjuk az összes megfelelő trópusi védőoltást. Elsők között a tetanusz, a tífusz, a hepatitis A, a diftéria és a gyermekbénulás javasolt. Ezenkívül rendelkeznünk kell mutatnia a sárgaláz elleni oltási kártyáját is. Győződjön meg arról is, hogy naprakész a hazájában élethez szükséges összes szabványos védőoltással.

Zanzibár egész területén, az év minden szakában nagy a malária kockázata. Maláriaellenes szerek, például mefloquine, doxiciklin vagy Atovaquone/Proguanil megvétele épp ezért ajánlott. Fontos az is, hogy lehetőleg kerüljük el a szúnyogcsípéseket: hordjunk hosszú ujjú felsőket és nadrágot, ahol lehetséges, aludjunk szúnyogháló alatt, és fújjuk be magunkat legalább 50% DEET-tartalmú erős rovarriasztóval. Ha bármilyen lázas tünetet észlelünk magunkon a Zanzibárból való visszatérését követő 12 hónapon belül, azonnal forduljunk orvoshoz.

A zanzibári csapvíz klórozott, és a helyiek gond nélkül isszák. Vannak azonban a helyi E. coli törzsek, amelyek hatással lehetnek a külföldiekre. Ezért jobb, ha tartózkodásunk alatt ragaszkodunk a palackozott vízhez, hacsak nem tervezünk elég hosszú ideig maradni a szigeten ahhoz, hogy hozzászokjunk a csapvízhez (általában egy hónapnál további tartózkodás szükséges ehhez).

Zanzibár élelmiszer-higiéniai normái eltérhetnek az otthon megszokottól, ezért a megbetegedések elkerülése érdekében tegyünk további óvintézkedéseket az étellel kapcsolatban. Gondoskodjon arról, hogy minden meleg ételt forrón, ne langyosan tálaljon. Ha valami rosszul elkészítettnek tűnik, különösen a hús vagy a hal, jobb, ha nem eszi meg. Ha utcai ételekről van szó, ne egyen semmit, amit esetleg túl sokáig ültek a napon. Élelmiszer vásárlásakor jó tipp, hogy olyan helyet keress, ahol sorban állnak a helyiek, mert mindig itt lesz a jó étel. Legyen óvatos, ha salátát eszik, vagy jeges italokat fogyaszt, mert a víz, bár általában biztonságos, felboríthatja a gyomrot.

Zanzibár szuper hely függetlenül attól, hogy sivatagi célpontot vagy inkább tengerpart közeli desztinációt keresünk. Ha mégsem nyerné el tetszésünket Afrika, akkor bátran utánajárhatunk Mexikó utazás, Cancun nyaralás feltételeinek, esetleg a karibi térségben a Dominika utazás is egy szuper opció lehet.