Friss hírek

Miért kezdjük el az Infrashape edzéseket már januárban? Hogyan figyeljünk az elektronikai eszközeinkre a költöztetés során?

Az irodai költöztetés egyik legkritikusabb része a számítástechnikai eszközök biztonságos és hatékony áthelyezése. Ezek az eszközök nem csak jelentős anyagi értéket képviselnek, hanem nélkülözhetetlenek is a napi munkavégzéshez. Míg otthon az elektronikai eszközeink összekészítése könnyen megy, addig egy irodai környezetben sokkal több mindenre oda kell figyelni, nem beszélve arról, hogy a hatékony munkaszervezés szempontjából is fontos, hogyan szervezzük meg az elektronikai eszközök elszállítását. Budapest területén belül ez sokkal egyszerűbb és gyorsabb lehet, mint egy vidéki esetleg nemzetközi költözésnél.

A költözés tervezésekor az első lépés mindig az alapos előkészítés. Ahogy a bútorszállítás esetében, úgy számítástechnikai eszközöknél is érdemes leltárt készíteni, beleértve a számítógépeket, monitorokat, nyomtatókat, routereket és egyéb perifériás számítógépes berendezéseket. Jegyezzük fel az eszközök állapotát és helyét, hogy az új irodában majd könnyen megtaláljuk és üzembe helyezhessük őket.

A költöztetés előtt készítsünk biztonsági mentéseket az eszközökön tárolt adatokról. Bár a modern költöztetési szolgáltatók nagy gondot fordítanak a biztonságos szállításra, mindig fennáll a veszélye annak, hogy valami megsérül vagy elveszik. A biztonsági mentések megakadályozzák, hogy adatvesztés esetén komoly károk keletkezzenek.

A számítástechnikai eszközök szétszerelését és csomagolását érdemes szakemberekre bízni. Amennyiben saját magunk csomagoljuk a számítástechnikai eszközöket, figyeljünk arra, hogy minden kábel, adapter és tartozék megfelelően legyen felcímkézve, hogy az új helyszínen, a megfelelő sorrendben mindent könnyen és gyorsan össze lehessen szerelni.

Csomagoláshoz érdemes puhább dobozokat és antisztatikus csomagolóanyagokat használni, hogy elkerüljük a fizikai sérüléseket. Különösen érdemes erre odafigyelni a belső alkatrészeknél, mint például merevlemezek és RAM modulok esetében.

Az új irodában gondoskodjunk arról, hogy minden szükséges infrastruktúra rendelkezésre álljon, mint például elektromos csatlakozók, hálózati kapcsolatok és megfelelő munkafelületek. Érdemes előre megtervezni az elektronikai park elhelyezését, hogy a költöztetés napján majd minden zökkenőmentesen menjen.

A számítástechnikai eszközök újratelepítését és üzembe helyezését bízzuk rá szakemberekre. Hiszen az IT szakértők segíthetnek az eszközök hálózati beállításában, a szerverek üzembe helyezésében és az adatmentések visszaállításában.

Egy költözés a kevésbé kellemes feladatok közé tartozik, viszont ha úgy döntünk, irodai helyszín váltásra van szükség, akkor mindenképpen érdemes kellő felelőséggel és figyelemmel hozzáállni a feladathoz és ha úgy érezzük szükség van rá, akkor költöztető segítségét igénybe venni a feladathoz.