Friss hírek

Hogyan tegyük emlékezetesebbé a babaváró buli minden pillanatát? Melyik pelenka típust érdemes választanunk?

A babaváró buli egy olyan különleges esemény, amelyet a szülők és barátaik, családjuk azért rendeznek, hogy megünnepeljék az új családtag érkezését. Ezek a bulik általában a terhesség harmadik trimeszterében kerülnek megrendezésre, és számtalan kreatív ötletet tartalmazhatnak, melyek még emlékezetesebbé teszik az alkalmat. A babaváró buli hagyományosan a barátnők és női rokonok részvételével zajlik de manapság egyre inkább bevonják a férfiakat is.

Ez az esemény remek alkalom arra, hogy a leendő szülők megosszák örömüket és izgatottságukat szeretteikkel. Sokan ilyenkor döntenek úgy, hogy bejelentik a baba nemét is – ezek az úgynevezett „gender party”-k. A gender party során különféle kreatív módokon derítik ki és osztják meg a vendégekkel, hogy kisfiút vagy kislányt várnak-e.

A babaváró buli dekorációi között elmaradhatatlanok a lufik és konfettik. Az ilyen partik szépsége abban rejlik, hogy bármilyen stílusú és tematikájú lehet. A rózsaszín lufi például gyakori díszítőelem egy kislány érkezésének ünneplésekor. A különböző méretű és alakú lufikkal könnyedén varázsolhatunk vidám és ünnepi hangulatot.

A gender party-nál különösen fontos szerepet játszanak a dekorációk. Általában két fő szín dominál: rózsaszín és kék. Ezeket a színeket használják fel ahhoz, hogy sejtelmesen utaljanak a baba nemére. Az egyik legnépszerűbb ötlet az úgynevezett „gender reveal cake”, ami azt jelenti, hogy egy torta belseje árulja el a baba nemét – rózsaszín krémmel töltött torta esetén kislányról van szó, míg kék krém esetén kisfiúról.

A lufi-kidurrantásos módszer is nagyon népszerű. Ilyenkor egy nagy fekete lufit töltenek meg rózsaszín vagy kék konfettivel. Amikor elérkezik a nagy pillanat, a szülők kidurrantják ezt a lufit, és ezzel egyszerre tárulnak fel a konfettik színe alapján a baba neme.

A babaváró buli egyik legfontosabb része természetesen maga az ünneplés – az étel- és italfogyasztás mellett különféle játékokat is szervezhetünk. Az egyik ilyen játék például az előre becsomagolt pelenkákból való „pelenkatorta készítése, amely amellett, hogy praktikus ajándék is lehet, remek kikapcsolódást nyújt minden résztvevőnek.

Egy másik érdekes játék lehet az úgynevezett „baby shower bingo, ahol különféle babával kapcsolatos tárgyakat kell megtalálniuk a vendégeknek egy bingótábla segítségével. Az ilyen játékok segítenek abban is, hogy mindenki jól érezze magát és aktívan részt vegyen az eseményben.

Az ajándékozás is központi eleme ezeknek az összejöveteleknek. Sokszor készítenek ajándéklistát is a szülők, hogy megkönnyítsék a vendégek dolgát. Tipikus ajándék lehet például pelenka, cumisüveg vagy éppen aranyos baba ruhácskák – természetesen rózsaszín vagy kék színben attól függően, hogy milyen nemű lesz a gyermek.

Az ételek kiválasztásánál pedig ügyeljünk arra, hogy olyan fogások szerepeljenek menünként, amelyek könnyen fogyaszthatók állva is – apró falatkákra gondoljunk például mini szendvicsekre vagy gyümölcsös tálakra. Az italválasztékban mindenképpen legyen alkoholmentes ital is azok számára, akik esetleg sofőrként érkeztek vagy éppen várandósak.

Egy babaváró buli megszervezése izgalmas feladat lehet tele kreativitással és boldog pillanatokkal. Az ilyen esemény nem csak emlékezetes élményt nyújt mindenkinek, hanem tökéletes alkalom arra is, hogy összehozza barátainkat és családunkat egy közös ünneplésre az új élet érkezésének jegyében.Egy jól megszervezett babaváró buli emlékezetes marad minden résztvevő számára – legyen szó akár egy egyszerűbb összejövetelről vagy egy grandiózus gender party-ról tele rózsaszín lufikkal és konfettivel.