Friss hírek

Felkészíthető-e a műanyag redőny az időjárás változásokra? A búvárszivattyú és a szennyvíz szivattyú alkalmazása

Attól függően, hogy milyen évszakban járunk és pontosan milyen időjárási körülményekkel szembesülünk, az ablakunkon lévő műanyag redőny pedig megfelelő felkészülés mellett bármilyen időjárási körülményhez tud alkalmazkodni. Ezek a praktikus és esztétikus megoldások nem csak a fény- és hőszabályozásban segítenek, hanem a lakásunk megjelenését is fokozzák. Van azonban néhány tipp és jó tanács, amelyeket, ha betartjuk, akkor sikeresen tudjuk adaptálni a redőnyünket a változó időjárási körülményekhez.

A műanyag redőnyök tartóelemei, az úgynevezett műanyag redőnylécek, ezek kulcsfontosságúak a megfelelő működéshez. Évszakonként érdemes átnézni és tisztítani őket, hogy megakadályozzuk a por és a szennyeződések felhalmozódását. Egy egyszerű tisztítás segít abban, hogy hosszú éveken keresztül gond nélkül szolgáljanak.

A műanyag redőnyök helyett a szalagfüggöny használata nemcsak funkcionális, hanem esztétikus kiegészítő is lehet, illetve tökéletes megoldás, ha nem akarunk a műanyag redőnyök karbantartásával bajlódni. Évszakonként változtathatunk a szalagok színén vagy mintáján, hogy friss és idényhez illő megjelenést kölcsönözzünk a helyiségnek.

A redőny palást megfelelő karbantartása is elengedhetetlen az évszakok változásaihoz való optimális alkalmazkodásban. Tavasszal és nyáron, amikor az időjárás melegebb és szárazabb, javasolt rendszeresen tisztítani a palástot. Egy puha kefével vagy porpumpával könnyedén eltávolíthatók a felgyülemlett por és szennyeződések, megakadályozva ezzel a redőny megrongálódását. A hideg téli hónapokban pedig extra védelemként érdemes vízálló palástokat alkalmazni, hogy megvédjük a redőnyt a nedvességtől és a hidegtől.

A műanyag redőnyök mellett érdemes fontolóra venni a zsaluzia vagy zsalugáterek használatát is. Ezek további lehetőséget biztosítanak a fény- és hőszabályozásra, és egyúttal növelik az otthonunk biztonságát. A két rendszer kombinációja teljes kontrollt ad a kívánt környezet kialakításában.

Az évszakok változásaihoz való felkészülés során tehát érdemes odafigyelni a műanyag redőnyök részletes karbantartására, esztétikus kiegészítők hozzáadására, valamint a különböző palástok és zsaluziák használatára. Amennyiben úgy érezzük segítségre lenne szükségünk, hogy eligazodjunk a redőnyök és azok karbantartásának világában, forduljunk bátran a Wilhelm Árnyékolás szakembereihez.